My top 5 – Horror movies!

Kui ma noorem olin, siis vaatasin ma päris palju õudusfilme. Sõbrannadega käisime neid järjest laenutamas ja vaatasime siis koos. Tegime selliseid filmipäevi ja hiljem siis arvustasime, et mis täpselt seal filmis õudsat oli ja kas üldse oli. Mõni kartis rohkem, mõni vähem. Mina olin vist rohkem selline kahevahel isik, et kord kartsin, kord mitte. Mingi hetk sai õudukaid isegi kodus lindistatud, et ikka uuesti vaadata… Teisisõnu õudukad meeldisid mulle väga!

Nüüd aga ei ole ma juba mitmeid aastaid õudukaid talunud ja kui kusagil filmis peaks olema õudne koht, siis poen ma kohe Williamile sülle või peidan ennast oma käte taha ja piilun siis vaikselt sõrmede vahelt. Mõte sellest, et maksaksin selle eest, et keegi mind kinos hirmutaks, on juba iseenesest välistatud. Treileri nägemine on piisav, et teada, et ma seda filmi näha ei taha. Ka sellised filmid, mida kõik vist näinud on (kaasaarvatud mina) ja kus ma tean, mis juhtub… Ka neid ma ei taha vaadata. Kohe üldse mitte. 🙂

Täna õhtul aga olen ma kuidagi õudusfilmide lainel ja passisin tükk aega neid treilereid. Mäletasin vanast ajast ikka selliseid tõsiseid karjumisfilme. Esialgu ei tulnud aga kõik pealkirjad meelde ja nii ma siis klikkisingi kõiki. Lõpuks leidsin nad ikkagi üles ja, et teil oleks ka huvitavam, siis siin on minu top 5. Jätsin hetkel välja kõik sellised järjefilmid nagu “Saw”, “Final Destination” ja “I know what you did last summer”, millest ma mõnda ikka näinud olen ja päris creepy‘ks pean, aga lihtsalt ei soovinud neid siia listi lisada.

Alustame siis viimasest – Nr 5 – “Intruders”

Intruders (2011) Trailer – HD Movie

Film räägib kahest erinevas riigis elavast lapsest, keda külastab öösiti sama näotu “koletis”. Ta käib ja soovib lapsi nö enda võimusesse või siis neid “omada” ehk täpsemalt soovib ta lihtsalt nende nägu. Vms. Kui see ei kõla jubedalt, siis ma ei tea, mis kõlab. Igatahes nägin filmi juhuslikult päris hiljuti ja filmi puänt mulle täitsa meeldis. Seega koht nr 5.

Nr 4 – “Gothika”

Gothika Trailer HD

Seda filmi on vist enamik näinud, seega teavad ka millega tegu. Aga taaskord mulle tegelikult meeldis just see puändi koht ehk miks need sündmused kõik filmis juhtuvad. Film ise räägib siis psühhiaatrist, kes ärkab ühel päeval selles samas psühhiaatria haiglas, kus ta töötab, ning tal pole õrna aimugi, miks ta seal on või mida ta teinud on.

Nr 3 – “Amityville Horror”

Amityville Horror, The (2005) – Trailer

Tõestisündinud lool põhinev film, mida samuti vist väga paljud näinud on või vähemalt sellest kuulnud. Ja peale selle, et Ryan Reynolds seal poolpaljalt ringi jookseb, on see film ka parajalt õudne. Räägib siis ühest perekonnast, kes kolib majja, milles varasemalt on toimunud massimõrv. Kõige rohkem mäletan ma sellest filmist aga seda, kuidas ma kergendatult hingasin, kui film läbi sai. 😀

Nr 2 – “What Lies Beneath”

What Lies Beneath (2000) Trailer

Nägin seda filmi esmakordelt vist koos isaga kodus vaadates. Juba siis tundus see mulle lihtsalt jube. Iga külmne minuti järel mõtlesin ma, et enam hullemaks minna ei saa, aga alati sai. Kuni lõpuni, kui kõik ükskord läbi sai. Mingil määral paigutaksin selle filmi isegi esimesele kohale oma pisikeses top’is lihtsalt selle puändi pärast, mis filmi lõpupoole on ja kuidas see kõik lahti kerib. Sest tegelikult oma õuduses see meeldis mulle. Film ise räägib siis naisest, kes arvab, et tema uues majas kas kummitab või hakkab ta lihtsalt hulluks minema. Siiski jääb see film hetkel teisele kohale.

Trummipõrin… Nr 1 – “Darkness”

Darkness Trailer

See kõige õudsam film minu elus. Vot seda ei taha ma kindlasti enam kunagi näha. Sellest treilerist siin piisab täiesti. Igatahes räägib film siis ühest perekonnast (mille keskmes on rohkem see teismeline tütar), kes asub elama uude majja. Muidugi on esialgu kõik tore, aga hiljem selgub, et majas on mõned võikad sündmused kunagi aset leidnud. Toimuma hakkavad eriti imelikud sündmused ja muidugi istud sina lihtsalt liikumatult terve aja ja üritad välja mõelda, miks see kõik juhtub. Film algab suhteliselt heledalt, aga mida edasi, seda tumedamaks ekraan kisub. Lõpuks on kõik lihtsalt õudne ja must. Üleüldiselt on filmi puändikoht hea aga päris lõpp mulle nii väga ei istu. Filmi õudsust aga ei vähenda see lõpp kuidagi. Võibolla teeb veel hullemaks. 😀

Üleüldse tundub mulle, et minu jaoks on kõige õudsamad need õudukad, milles pole “paha” teada ja pigem on tegu mingite müstiliste ilmingute/juhtumistega. Sellised õudukad, kus palju verd lendab ja keegi kõiki lihtsalt maha tapab, mulle nii väga ei mõju. Samuti ei mõju mulle palju need õudukad, kus on nt 10 inimest koos kusagil saarel või kinni mõnes muus kohas ja hakkavad siis ükshaaval surema. Üks nendest peaks olema mõrvar, aga keegi ei tea kes. Minu jaoks on need rohkem nagu põnevusfilmid, mille vahele õudsaid kohti on paigutatud, sest enamasti pakub mulle rohkem pinget selle õige tapja äraarvamine, kui filmis toimuv tapmine ise. Alati on aga tähtis see puändikoht! 🙂

Kuidas teiega on? Kas õudukad meeldivad? Olete mõnda filmi minu listist näinud? Või ei paku õudukad pinget?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Üks mõte “My top 5 – Horror movies!

  1. Pingback: My top 5 – Tearjerkers! | Days Worth Living!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga