DIY – Popsicles ehk mahlapulgad

Kuigi ilmad on meil sellised heitlikud, et kord on väljas 25 kraadi sooja ja järgmisel hetkel on külm ja sajab, siis mõtlesin ikkagi, et teen ühe toreda DIY projekti ja näitan midagi mõnusat, millega end suvel jahutada. Minu pisikeses projektis valmis kaks erinevat jäätist/mahlapulka ja mõlemad olid suurepärased. Kindlasti proovin ma suvel neid veel miljonil viisil teha.

25

Kunagi olid sellised mahlajäätised ikka väga populaarsed ehk siis just need kodus tehtud variandid. Nüüd on nad muidugi natukene kadunud olnud aga miks mitte need suurepärased leiutised tagasi moodi tuua ja endale neid ise kodus valmistada. Kunagi lapsena tahtsin ma alati, et vanemad mulle mõne coca-cola pulgakese valmistaksid. Nüüd vaatan ma muidugi natukene naturaalsema kraami poole.

Mida sul vaja läheb?

Kindlasti läheb vaja saumikserit (või millist iganes mikserit sa kodus kasutad), mahlapulga topsikuid ja maasikaid.

Omal soovil aga võib lisada mahlapulgale ka müslit, siirupit, komme, šokolaadi, mahla, jogurtit, puuvilju jne… Selleks läheb mõne puhul muidugi vaja erinevaid kausikesi, aga küll te näete seda juba sammudest ise. 🙂

1

Mina sain need paremal pildil olevad mahlapulga topsikud Prismast 2 euro ja mingite sentidega. Üldjuhul peaksid kolme euroga ikka välja tulema ehk siis sisuliselt ei maksa need midagi. Maasikaid saad muidugi turult, poest, aiast, kust iganes.

2

Ja kuigi ma algul plaanisin kaks mahlapulka teha siirupiga, siis leides kapist ühe siidri, otsustasin ma hoopis selle kasuks. Miks mitte teha hoopis sellest? 😀

PS! Tegemist on alkoholiga, mis võib kahjustada sinu tervist.

3

Samm 1 – Sulata šokolaad kausis. Minul läks sellest ühest šokolaadist ära pool aga tegelikult oleks pidanud panema ka natukene vähem. Kuna ma potis seda sulatada ei viitsinud, siis tuli muidugi appi vana hea mikrolaineahi, kus šokolaad juba pooleteist minutiga vedel oli. Segama peab seda möksi muidugi ka ja kindlasti, kui seda teed lähete, siis mikrokast võttes on kauss väga kuum. Ettevaatust!

4

Samm 2 – Maasikad mikserisse…

5

Samm 3 – Ära mikserdada (kas see on sõna üldse? :D). Mitte midagi ma neile juurde ei lisanud aga kui sinu maasikad pole nii magusad, siis võid neile muidugi alati törtsu suhkrut juurde lisada. Minul seda vaja ei läinud.

6

Samm 4 – Kalla maasikamöks topsidesse. Minul läks seda natukene palju esialgu aga enam sealt välja võtma ka ei hakanud. Eks sina võid teha nii nagu soovid. Muidugi võid ka kõik täis kallata ja ainult maasikapulkasid teha, kui see on sinu soov. 🙂 Igatahes…

7

Samm 5 – Pudista maasikamöksi peale natukene müslit, siis kalla natukene šokolaadi ja sellele puista veel omakorda natukene müslit. Minu poolest võid muidugi kõike läbisegi ka kallata, ega see maitset muuda. 🙂8

9

Samm 6 – Peale jälle maasikamöksi ja lõpuks kaaned peale.

10

Alustame siis jälle otsast peale teiste pulkadega…

Samm 1 – Nagu juba eelpool mainitud, siis kasutasin ma siidrit (PS! Taaskord, tegu alkoholiga, mis võib kahjustada sinu tervist). Täpselt nii lihtne see ongi, et kallad siidri topsikutesse. Muidugi võite teie teha endale ainult siidrist mahlapulki, aga seekord mõtlesin ma midagi muud proovida. Seega pätsasin William’ilt kommi.

11

Samm 2 – Viskad mõned värvilised kommid sinna juurde. Mina kasutasin küll esimesi komme, mis kodus ette jäid aga kahjuks lõpptulemuses olid need muidugi oma värvi kaotanud. Sellepärast soovitan kasutada teil kummikomme. Siis on pärast need värvid eriti kenasti näha. Sinna siidri keskele muidugi kallasin ma ära ka oma viimase šokolaadiriisme, mis eelmistest pulkadest alles jäi. 🙂

12

Samm 3 – Siis sinna otsa omakorda natukene maasikamöksi…

13

Samm 4 – Jaa… Korgid peale.

14

Samm 7/5 – Kogu kupatus külmikusse. 🙂

15

Mis siis välja tuli? Aga vot selline mõnus asi… Maitses jubehästi! 🙂

16

Mis arvate? Proovite ka kodus midagi sellist kuumaks suvepäevaks järgi teha? 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 mõtet “DIY – Popsicles ehk mahlapulgad

  1. Mari

    Meie peres ka neid lapsepõlvest saati tehtud. Nüüd just tõin vormid ema kodust ära ja saan ka endale limpsimist tegema hakata 🙂

    Vasta

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga