Vanad seebikad, mida sa ei vaadanud, aga mingil põhjusel ikka tead…

Käsi püsti kes vaatab seebikaid? Või käsi püsti, kes kunagi vaatas seebikaid? 😀

Mina tunnistan täiesti ausalt, et kui on huvitav seebikas, siis ma vaatan seda praegugi. Mitte küll nii, et ootaksin iga päev, millal minu lemmik ajaviide televusserist algab, vaid rohkem nagu, kui satun kodus olema siis panen taustaks mängima või võimalusel vaatan hiljem kordusest järele. Praegu mul küll ühtegi sellist ei ole, aga alles hiljuti veel oli.

Võibolla on minu seebikavaatamine tingitud sellest, et nooremana veetsin ma tihti kõik suved maal vanaema juures. Lõunaks läksime vennaga muidugi mõlemad tuppa ning vanaema lubas meil suppi (või muud head ja paremat vanaema toitu) süüa televiisori ees. Aga mida muud sealt lõuna ajal ikka tuli, kui seebikaid? 😛 Koolist koju tulles aga sai kodus samamoodi televusser käima pandud ja jälle seebikad jooksid. Keegi neid ei vaadanud aga ometi kõik teadsid nende sisu.

Nii me siis istusimegi sõbrannaga maha ja otsisime välja kõik need veidrad seebikad, mida me teame aga mille sisu segane on. Äratundmistõõmu oli palju. Loodan, et järgnevate seebikate hulgast avastate teiegi mõne, mis toob teile mällu veidra assotsiatsiooni minevikust. Ja võibolla paneb veidralt naeratama, et ei tea küll kust aga teate mõnda nendest lauludest. 😀

Esimene seebikas, mis mulle meenub on kohe kindlasti “Locura de Amor”. Ma ausalt ka ei mäleta, mis selle eestikeelne pealkiri olla võis. Kes mäletab?

Seda seebikat vaatas vist pool minu klassi. Iga päev tulid koolist koju ja jälle tuli see telekast. Isegi noormehed teadsid seda ja mõni neist vaatas isegi. Süžee oli midagi sellist, et rikka neiu isa saadab ta internaatkooli, kus tal on nii sõbrad kui rivaalid, ning seal armub ta enda õpetajasse. Muidugi tekib neil selline meeletu seebikaarmastus. Teate ju küll. Nende teel on palju takistusi aga kõik lõpeb õnnelikult. Jeeeiiii. Kellele tuli see tuttav ette?

Teisena tuleb mul kindlasti meelde “Unistajad” (“Sonadoras”).

See seebikas rääkis neljast erinevast tüdrukust ja nende armulugudest. Nad ise olid muidugi sõbrannad ning kõigil neil oli mingi eraldi kiiks. Üks oli muidugi nö suure armastusega peategelane. Üks oli nohik ja nö “kole” tüdruk, keda mehed ei tahtnud aga kes sõbrannade poolt üles vuntsiti ja kes siis teeskles, et on kaks inimest erinevatel aegadel. Kolmas oli selline meesteõgija, kellel oli palju erinevaid mehi ja neljas vaevles kogu aeg mingite söömishäirete käes, millega teised üritasid teda aidata. See on pretty much kõik mida ma mäletan.

Kolmandaks tuleb mulle meelde muidugi Luts Maria… Okei okei, “Luz Maria”.

See sai meil tutvusringkonnas ikka kohe oma nime selle “lutsu” näol. See seebikas lihtsalt oli iga kord jooksmas, kui sa televusseri käima lülitasid. Lugu oli vist ühest matsiplikast kellesse rikas noorhärra armub ja nad on isegi õnnelikud ja saavad lapse, aga siis mehega juhtub midagi ja ta kaotab mälu. Mingite keerdkäikudepidi juhtub aga nii, et Mariakese laps peab oma emaks hoopis ühte teist halba naisterahvast ning Mariat laps ei salli, Maria ise on samas majas teenijanna, sest tahab ju ometigi enda lapse läheduses olla ja mehel pole õrna aimugi, mis värk tegelikult on, sest tal on ju mälukaotus. Aga nagu ikka armub ta lõpuks uuesti Mariasse, tema mälu taastub umbes viimases episoodis ja nad elavad õnnelikult elu lõpuni. Jeeeee.

Neljandaks tuleb meelde “Rosalinda”.

Ma ei mäletagi nüüd täpselt kuidas see lugu algas aga ühel hetkel juhtub peategelasega mingi õnnetus, ta kaotab mälu ja üldse kõik inimesed peavad teda surnuks. Mingi tundmatu hea südamega mees aga leiab ta, ravib teda ja lõpuks teeb temast maailmakuulsa laulja. Nii kohtub ta muidugi uuesti enda elu armatusega ja ilmselt elasid ka nemad õnnelikult elu lõpuni.

Viiendaks on üks minu lemmikuid “Abrazame muy fuerte”, taevake, kes see mäletab, mis selle nimi enam oli, see oli mega ammu.

Aga lugu rääkis mingist noorest tüdrukust, kes saab 16 ja on armunud endast natukene vanemasse mehesse. Eks ühel hetkel hakkab ka mees vastu seda neiukest nägema naisena ja nii see armatus alguse saab. Huvitavam osa aga oli seebikas see, et vanem naisterahvas (vist neiukese ema?) on pime ja tal on kohutavalt halb mees. Ühel hetkel aga saab ta tänu opile uuesti nägijaks ning varjab siis seda. Viimases osas aga tuleb kõik välja ja ta teatab sellele mehele otse silma, et ta on näinud kõiki tema halbu tegusid ning muidugi läheb mees vangi (või sureb kuidagi?). See viimane osa on natukene hägune. Teised elavad nagu ikka õnnelikult.

Siis kindlasti “Minu armas paksuke” (“Mi gorda bella”).

Mis tõestab kõigile paksukestele, et ka paksukene võib leida endale armastuse. Aga siis tema armastus petab teda kuidagi ja ta otsustab kätte maksta, läheb välismaale ning naaseb sealt eriti kobeda piffina, kes on kaotanud kõik oma ülekilod ja on nüüd megapeenike. Muidugi mängib ka tema siis kahte erinevat isikut ning mees armub muidugi korraga mõlemasse. Selles suhtes aga pole probleemi… Ühel hetkel tuleb ikka välja, et nad on üks ja sama inimene ning tuvikesed elavad õnnelikult (ja peenikestena) elu lõpuni.

Ja “Salome”.

Kus naine ja mees armuvad, siis midagi juhtub ja nad lähevad lahku. Naine sünnitab salaja mehe lapse ja kuna mingi teenija kusagil sureb samal ajal, võtab ka tema lapsed endale ning kasvatab neid nagu omi. Mis on huvitav selle seebika juures on see, et kui ühel hetkel mees laste olemasolust teada saab, siis ei tea tema ega ka vaataja kuni lõpuni, milline on tegelikult selle mehe õige poeg. Selleks aga, et kõiki segadusse ajada, on kõigil kolmel pojal armatused, mille süžeeliinid haakuvad vanemate armastuslooga. Ma kahjuks viimast episoodi ei näinudki, seega ma ei saanud teada, kes see õige poeg siis oli. 😀

Üks seebikas, mida keegi teine ei mäleta, oli “Preciosa”.

See rääkis ühest lombakast tüdrukust, kes töötab tsirkuses ja tahab saada õhuakrobaadiks aga keegi ei arva, et ta sobiks selleks jne. Ma ausalt öeldes rohkem ei mäletagi midagi. Aga küll ta ühel hetkel ikka saab ja nad elavad samuti õnnelikult elu lõpuni. 😀

Ja lõpuks üks seebikas mille sisu ma üldse ei tea, aga mille sissejuhatus on mul küll väga hästi meeles. Ilmselt räägib see algus suhteliselt iseenda eest. 😀

Muidugi on veel “Metsik kass” (“Gata salvaje”), “Metsik ingel” (“Angel rebelde”), “Milagros” ja paljud paljud teised, aga aitab vist küll. Kas jätsin midagi välja? Kellele tulevad need seebikad samuti tuttavad ette aga nende sisu nagu väga ei tea?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 mõtet “Vanad seebikad, mida sa ei vaadanud, aga mingil põhjusel ikka tead…

 1. Britt

  Meeletu armastus on esimene! See oli mu suuuuur lemmik ja kuna mu hambaarst nägi välja nagu see mees , kes peaosa mängis, siis ma käisin seal alati suuuurima heameelega ( ise olin tatikas) 😀

  Metsik ingel meeldis mulle ka väga ja uuematest Regina, mida ma lõpuni siiski ei vaadanud. Oh aegu 😀

  Vasta
  1. Kätlin

   Haha, Meeletu armastus oli ka minu suur lemmikseep! Deem, kahju et nii jama kvaliteediga, muidu teeks huvi pärast ühe seebimaratoni! 😀

   Vasta
  1. Sirli Lump Postituse autor

   Seda esimest ma ei tea aga teine oli küll cool, mis sellest, et kriitikute poolt see naine oli nii ära pekstud enda näitlemisoskusega jne. Aga William Levy ju ikkagi. Ta oli koos Maite Perroniga nendes kahes seebikas (“Cuidado con el Angel” ja miski veel) ikka eriti hea. Need viimased kaks olid mu lemmikud. Aga kuna need on nii uuemapoolsed, siis ma neid ei hakanud mainima. 😛

   Vasta
    1. Sirli Lump Postituse autor

     Oiii jaaaa… Seda naist ma mäletan, minu viga. Ma mõtlesin kohe seda hiljutist seebikat “Marina ja Kapten”, mis on nende keeles hoopis “La tempestad” ehk torm. 😀 My bad!

     Seal veel Christina Aguilera laulab tunnusmuusikal ja värki. Pidi olema kõigi aegade kõige kallima eelarvega seebikas.
     Siit näeb:
     https://www.youtube.com/watch?v=COmnih4QW3U

     Vasta
 2. Liis

  “Unistajad”, “Meeletu armastus” ning muidugi eriti noorte seebikas “Sina ja mina” 😀 No lemmikud! Mõtlesin ka ükskord, et oh, vaatan üle, leidsin isegi ingliskeelsete subtiitritega nad üles… ja no ei. Unistajaid suutsin seitse osa vaadata, “Sina ja mina” seepi kaks ning “Meeletu armastuse” poole ei hakanud vaatamagi, las jääda parem see hea mälestus 😀

  “Salomed” mäletan ka, aga ainult kolme poega, kelle pärast ma seda üldse vaatasin. Nüüd hiljuti hakkasin uuesti vaatama mingit noortesarja “Klann”, mis kunagi oli maru popp ja ma mäletan, kuidas ma konkreetselt nutsin, kui osad vahele jäid, see on lihtsalt ajuvaba, mis seal toimub 😀

  Vasta
  1. Sirli Lump Postituse autor

   Võibolla jah, kui uuesti vaatama hakata, siis kaob see mälestus ära. Siiani on nagu selline positiivne. Tõepoolest koolis nagu keegi ei tunnistanud, et vaataks neid seebikaid aga kõik teadsid nende sisu ja keegi kusagil vahetunnil isegi arutles. 😛
   Ja “Salomed” vaatasin ma ka ainult selleks, et saada vihjeid selle kohta, milline see õige poeg siis ikkagi on. 😀 “Klannist” kahjuks pole kuulnud. 😛

   Vasta
 3. lihtsaltmelon

  Appi kui hea teema, tore jalutada mälestuste radadel.. ja naerda! 😀

  Meeletu armastus minu arust ei olnud isegi väga seebikas, vaid korralik noorteseriaal. Seal olid igasugused üleskasvamisega seotud probleemid kõrval nagu ala hinded, vanemad, alkohol jne. Minu jaoks lapsena oli täitsa õpetlik. Teine lemmik siit nimekirjast oli kunagi mingil põhjusel Salome.

  Aga üks, minu jaoks oluline on siit nimekirjast puudu – Armastus Võidab – https://www.youtube.com/watch?v=qrqjvq9u9x8
  Olin sel ajal väga pikalt haiglas kui see telekast jooksis ja sellepärast sai endale lausa äratuskell pandud, et selle ikka ära näeks. Teistele osakonna muttidele ka sai selgeks tehtud, et sedapeab vaatama ja lõpuks oli see kogu osakonna lemmik seriaal, mida kõik iga õhtu kambakesti vaatama kogunesid. See vist ainuke seriaal, millest ma enamike osasid tõesti olen ära näinud.

  Kummalisel kombel on need seebikad nii sõltuvust tekitavad. Kui ei vaata neid või vaid vahel jääb taustaks jooksma, siis tahaks lausa põgeneda.. Aga kui kaks kolm osa tervelt järjest ära vaadata…. siis on väga raske uuesti pooleli jätta :D.

  Vasta
  1. Sirli Lump Postituse autor

   “Armastus võidab” on ka üks minu lemmikutest, aga jäi välja sellel lihtsal põhjusel, et ma kirjutasin just vanematest seebikatest. See aga on isegi vist peale 2010 tehtud. 😛
   Meil oli ka sõbrannaga palju selliseid “jaaaaaaa ma tean sedaaaaa” momente. Muidugi polnud enamikku nö vaadanud vaadanud, aga ikka teadsime sisu. 😀

   Vasta
 4. Aili

  Hetkel ei saa youtube’i linke vaadata, sest nees nimed mulle küll tuttavad ei ole. Suurem osa vähemalt 😀
  Päris esimene seebikas oli aga miski Tahmanägu 😀 ma ei ole kindel, et see päris nimi sellel seebikal oli Luts Maria oli lemmik ja seda meenutan siiani, sest olid lahedad kostüümid.
  Kõige “uuematest” tean Marinat ja Kaptenit. Naersin õe üle, et ta seda passib, aga lõpuks vaatasime koos 😀

  Vasta
  1. Sirli Lump Postituse autor

   Tule siis kunagi hiljem tagasi linke vaatama! 😀 … Tahmanägu ma mäletan ka… Ja isegi seda naist, kes seal mängis aga ma ei leidnud üles seda kahjuks. 😛

   Vasta
   1. Charlotte

    “Tahmanäo” originaalpealkiri on “Cara sucia” ja osatäitja Sonya Smith. 🙂

    Vasta
 5. Kati

  Jaa, Unistajad ja Sina ja mina olid minu lemmikud. Meeletu armastuse rikkus minu jaoks ära peaosatäitja vahetus :(.

  Aga kõik need seebikad kus Thalia mängis – Maria Mercedes, Tahmanägu :D. Need on selgelt meeles. Ja Preciosa on ka teada 😉

  Vasta
  1. Sirli Lump Postituse autor

   Jah, see peaosatäitja vahetus oli nõme, sest eelmine neiu oli palju sobilikum ja uus kuidagi ei tulnud üldse toime. Samas aastaid hiljem ma lugesin, et see esimene neiu lahkus selle pärast, et ta ei saanud selle peatäitjast mehega üldse läbi. Ma Tahmanäost mäletasin tõesti ainult nime, aga nüüd kui sa ütled, et seal Thalia mängis, siis nagu meenub midagi rohkem aga kindel nagu pole. 😀

   Vasta
 6. Kristel

  Jaa, “Meeletu armastus” oli ka minu suur lemmik. Vahepeal pidin koolist koju suisa jooksma, et ikka õigel ajal teleka ette saaks. Ja ma vihastasin end ogaraks, kui nad üsna seebika lõpuotsas peaosatäitja välja vahetasid. Kui ma õigesti mäletan(?), on see üks väheseid seepe, mida on tõesti kaks korda meil telekast näidatud.
  Vanematest aegadest mäletan veel Rosat(?), igatahes seda (https://www.youtube.com/watch?v=VyGB89AYbLw). Sellel ei lase minu jaoks unustusehõlma vajuda ka Kuldse Trio kaverdus (https://www.youtube.com/watch?v=BbBTBfDyPsU).

  Vasta
 7. Stella

  Ma nüüd alles avastasin selle mõnusa nostalgilise teema. 🙂 Mul tuli veel üks kuulus seebikas meelde, mille nimi oli Esmeralda, mis rääkis ühest pimedast tüdrukust. Keegi mäletab? 😛

  Vasta
 8. Nella

  Paljud nendest seebikatest tulid tuttavad ette, kuid kõiki siiski ei ole näinud.
  Üks “igivanadest” (“Metsik Roos” aegadest) on aga millegipärast meelde jäänud vaid süzeena- filmi pealkirja ei mäleta kahjuks. Äkki keegi teab? Ühesõnaga tegevus toimus Amazonase dzunglis, kus elas? paadimees kes armus ära miskisse plikasse, kes oli omakorda dzungli nõia tütar. Nõid ise, imeilus aga kuri oli meeletult armunud jällegi sellesse paadimehesse. Loomulikult ei teadnud ei ema kes on tema tütar ega tütar, et see nõid-šamaan on tema ema jne. Kphutavalt romantiline ja müstiline tundus see seep omal ajal…
  Tuleb kellelegi tuttav ette? Aidake pealkirjaga, palun 🙂

  Vasta

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga